SUP STRENGTH PILATES - Styrkepass på vattnet!

"It is the mind itself which builds the body" - Joseph Pilates

Vill du öka din styrka, smidighet och balans och samtidigt vistas utomhus i vacker natur? Häng med ut på ett styrketräningspass på vattnet!

SUP strength med Sundsvall SUP utgår från träningsformen Pilates, vilket är en träningsmetod för att bygga just styrka och flexibilitet.

IMG_3958_edited.jpg

BOARD PILATES

Pilates är en skonsam träningsform som förbättrar hållning, ger ökad styrka, kondition och flexibilitet. Träningsformen utvecklades för över ett sekel sedan av Joseph Pilates och hans fru Clara och många av övningarna är idag ansedda som klassiska styrkeövningar, t.ex. plankan, variationer av situps, etc. Joseph Pilates utvecklade även ett flertal träningsredskap, däribland Pilates-bollen och det är kanske därför många idag förknippar Pilates med just en Pilates-boll.

 

SUP strength Pilates är en träningsform för dig som motiveras av att träna i en spännande utomhusmiljö med mycket luft och plats omkring dig, där varje pass blir unikt beroende på väderförhållanden. I SUP strength Pilates stärks alla kroppens muskler, med extra fokus på att bygga bål-styrka.

Övningarna som utförs baseras på klassiska Pilates-övningar (Pilates Matwork), men anpassas efter förutsättningarna som finns på en SUP-bräda. Eftersom Pilates till stor del handlar om bål-kontroll är vattnet bara en ytterligare faktor att förhålla sig till och hjälper till att aktivera dina muskler på ett naturligt sätt.

Det rogivande vattnet och sköna naturmiljön bidrar till att ökar din mentala energi och hjälper dig att hitta den där extra motivationen att låta dina muskler jobba.

Bokningsförfrågan SUP Strength Pilates

arrow&v

* Bokning sker i mån av plats. Om det finns lediga platser får du en bokningsbekräftelse per mejl (obs kolla skräppost), anmälan är då bindande.

Ditt meddelande har skickats. OBS ibland hamnar bokningsbekräftelse i skräpposten - kika där om du inte fått svar inom 24 h.

SCHEMA SUP STRENGTH PILATES

16 JUNI

PROVA PÅ-PASS

Prova på ett styrkepass på SUP!

17.30-18.30

100 sek/person. 8 platser.

Samling värmestugan vid Sidsjöbacken.

Förbokning krävs (via formulär på denna sidan).

Klassen genomförs med ankrade brädor. För mer information om SUP strength Pilates, läs info på denna sidan.

SUP Pilates

VARFÖR TRÄNA PILATES PÅ SUP?

När du håller balansen på en SUP-bräda aktiverar du muskelgrupper i hela kroppen, men särskilt bålstabiliteten. Med det extra balansmomentet på SUP-brädan är SUP Pilates en väldigt effektiv träningsform, och samtidigt väldigt rolig! Pilates är en skonsam träningsform med fokus på bål-stabilitet.

Att träna på en SUP-bräda låter kanske avancerat, men det är det inte. De flesta brukar säga att det var enklare än de trodde. Alla våra SUP-brädor (från Kona Sports) är stabila och utvecklade för bland annat Yoga.

Våra Pilates-pass på SUP anpassas alltid efter gruppens nivå. Självklart integreras vatten och paddel som naturliga delar av Pilates-klassen.
Pilates på Sidsjön

BRA ATT VETA

Brädorna från Kona Sports är stabila och de Pilates-övningar vi utför är anpassade för en nybörjar-paddlare. Varje pass anpassas till rådande väder och efter gruppens nivå. Utgångspunkten är att ha roligt samtidigt som vi jobbar oss igenom olika muskelgrupper i takt med vågornas skvalp.

 

Säkerhet

Innan varje pass hålls alltid en säkerhetsgenomgång och en kort introduktion till SUP-paddling för att alla deltagare ska känna sig säkra på vattnet. Flytväst finns alltid tillgängligt att låna. Passen genomförs med ankrade brädor.

Kläder

Våtdräkt, badkläder eller vanliga träningskläder rekommenderas. Klä dig efter väder! Barfota eller våtskor. Om det är kylig vind kan det vara skönt att ha en vindtät jacka och mössa på sig. Solkräm efter behov. Ta alltid med torrt ombyte! Väskor etc. låses in i uthyrningslokalen (värmestugan vid Sidsjöbacken) under pågående pass. Ta med badskor om du inte vill gå barfota till bryggan. Drybags för förvaring på SUP-brädan finns att hyra.