BOARD PILATES

"It is the mind itself which builds the body" - Joseph Pilates

Vill du öka din styrka, smidighet och balans och samtidigt vistas utomhus i vacker natur? Med Pilates på SUP-bräda får dina muskler jobba lite extra, samtidigt som det rogivande vattnet och sköna naturmiljön ökar din mentala energi och hjälper dig att hitta den där extra energin till att låta dina muskler jobba.


Board Pilates återkommer under 2022!

Pilates är en skonsam träningsform som förbättrar hållning, ger ökad styrka, kondition och flexibilitet. För dig som vill ha en mer aktiv träningsform där alla kroppens muskler stärks, med fokus på att bygga bål-styrka.

Pilates på SUP-bräda utförs utan redskap, med paddeln som undantag.

Pilates-övningarna som utförs utgår från Pilates Matwork, men anpassas efter förutsättningarna som finns på en SUP-bräda, exempelvis behålls oftast 4 eller 3 punkter för stabilitet i brädan. Eftersom Pilates till stor del handlar om core-kontroll är vattnet bara en ytterligare faktor att förhålla sig till och hjälper till att aktivera dina muskler på ett naturligt sätt.

Vid intresse för Board Pilates, mejla för mer information.

Drop in-klasser återkommer sommaren 2022.

BOARD PILATES

VARFÖR TRÄNA PILATES PÅ SUP?

När du håller balansen på en SUP-bräda aktiverar du muskelgrupper i hela kroppen, men särskilt bålstabiliteten. Med det extra balansmomentet på SUP-brädan är SUP Pilates en väldigt effektiv träningsform, och samtidigt väldigt rolig! Pilates är en skonsam träningsform med fokus på core-stabilitet.

Att träna på en SUP-bräda låter kanske avancerat, men det är det inte. De flesta brukar säga att det var enklare än de trodde. Alla våra SUP-brädor (från Kona Sports) är stabila och utvecklade för bland annat Yoga. Våra Pilates-pass på SUP anpassas alltid efter gruppens nivå. Självklart integreras vatten och paddel som naturliga delar av Pilates-klassen.
SUNDSVALLSUP_PILATES..jpg

BRA ATT VETA

Brädorna från Kona Sports är väldigt stabila och de Pilates-övningar vi utför är anpassade för en nybörjar-paddlare och nybörjare med Pilates. Varje pass anpassas till rådande väder och efter gruppens nivå. Utgångspunkten är att ha roligt samtidigt som vi jobbar oss igenom olika muskelgrupper i takt med vågornas skvalp.

 

Säkerhet

Innan varje pass hålls alltid en säkerhetsgenomgång. Flytväst finns alltid tillgängligt för de som hyr SUP-bräda. Brädorna kommer i de flesta fall att vara förankrade med ankare och vi håller oss nära land.

Kläder

Våtdräkt, badkläder eller vanliga träningskläder rekommenderas. Klä dig efter väder! Barfota eller våtskor/badskor rekommenderas. Om det är kylig vind kan det vara skönt att ha en vindtät jacka och mössa på sig. Solkräm efter behov. Ta alltid med torrt ombyte!

Vattentäta påsar för förvaring på SUP-brädan finns tillgängligt för uthyrning i mån av tillgänglighet.

Ta med: Vattenflaska, torrt ombyte.