top of page

BOARD YOGA

" Yoga is not about being good at something - it's about being good to yourself" 

Yoga på vatten är en fantastisk upplevelse med garanterad energipåfyllning och avstressande effekt. Balansmomentet kräver ditt totala fokus vilket hjälper dig att vara närvarande i stunden och närheten till vatten, himmel och naturen omkring skapar harmoni i kropp och själ. Vid praktisering av SUP-Yoga finns inga krav, bara möjligheter!

Bra att veta

Lomtjärn.jpg

Brädor

Brädorna från Kona Sports är stabila och de Yoga-positioner vi utför är anpassade för en nybörjar-paddlare liksom en nybörjar-yogi. Varje pass anpassas till rådande väder och efter gruppens nivå. Utgångspunkten är att ha roligt, låta dig omslutas av vågskvalpens harmoni, och göra det som passar och känns bra för just dig, denna dag.

Introduktion SUP

Säkerhet

Första kurstillfället, samt på samtliga drop in-klasser/grupper hålls en säkerhetsgenomgång och en kort introduktion till SUP-paddling för att alla deltagare ska känna sig säkra på vattnet. Flytväst finns alltid tillgängligt att låna.

Board-Yoga-passen genomförs med ankrade brädor.

DSC_0929_edited.jpg

Kläder

Våtdräkt, badkläder eller vanliga träningskläder rekommenderas. Klä dig efter väder! Barfota eller våtskor. Om det är kylig vind kan det vara skönt att ha en vindtät jacka och mössa på sig. Solkräm efter behov. Ta alltid med torrt ombyte!

Ifall du bär glasögon, använd säkerhetslina. Annars är det säkrast att lämna glasögonen iland.

Vad är Board Yoga?

Yoga på en SUP-bräda på vattnet är avslappnande samtidigt som det är spännande. Framförallt är det väldigt roligt!


Eftersom vind, väder och annat som råkar hända runtikring skapar en unik scen för klassen varje gång blir Board Yoga klasserna väldigt dynamiska. Vatten och paddel integreras som en naturlig del av klassen, vilket öppnar upp för väldigt lekfulla och roliga Yoga-positioner.
 

VILKEN SORTS YOGA ÄR DET SUNDSVSALL SUP PRAKTISERAR?
Instruktör Jorunn Falkenhaug är utbildad och rekommenderad Board Yoga instruktör genom Board Yoga Sweden. Board Yoga Sweden har under många år utvecklat SUP Yogan och arbetat fram en dynamisk och inkluderande form av Yoga. Board Yoga är långt ifrån att flytta ut en Yoga-klass på vattnet, med Board Yoga får deltagaren uppleva vattnet på ett helt nytt plan.

 

Största delen av en Board-Yoga klass genomförs med Yoga-positioner i flow., dvs. i rörelse.

VILKEN NIVÅ ÄR DET PÅ KLASSEN?
Utgångspunkten för våra Board Yoga klasser är att det är en nyfiken nybörjargrupp, eftersom de flesta inte har praktiserat Board Yoga tidigare, det kommer däremot inte vara svårt att bli utmanad för den som vill det! Klassen anpassas alltid efter deltagarnas nivå och allt som händer runtikring. Detta skapar en dynamisk klass, där vi hela tiden måste vara närvarande i stunden. Många brukar känna att det är en upplevelse i sig bara att få vara på en flytande bräda, komma nära vattnet, och att det ger lugn och energi på samma gång.

Välkommen!

bottom of page