BOARD YOGA

" Yoga is not about being good at something - it's about being good to yourself" 

Yoga på vatten är en fantastisk upplevelse med garanterad energipåfyllning och avstressande effekt. Balansmomentet kräver ditt totala fokus vilket hjälper dig att vara närvarande i stunden och närheten till vatten, himmel och naturen omkring skapar harmoni i kropp och själ. Vid praktisering av SUP-Yoga finns inga krav, bara möjligheter!

SUP Pilates

BOARD YOGA

SCHEMA Board Yoga - MAJ-JUNI

BOARD YOGA KURS I JUNI
Under juni kommer en nybörjarkurs i Board Yoga på totalt 4 tillfällen att ges.
 
INFORMATION
Plats: Sidsjön
Tid: Onsdagar 17.30-19.00
Start: Onsdag 1 juni, t.o.m onsdag 22 juni
 
Kursen anordnas i samarbete med Medborgarskolan i Sundsvall.
För mer information och anmälan, se Medborgarskolans sida här.

Våtdräkt och våtskor kan hyras för en extra kostnad.
Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av vare sig SUP-paddling eller yoga. Simkunnighet krävs.

 
PROVA PÅ BOARD YOGA I MAJ
För dig som är nyfiken på Board Yoga men är lite osäker på om du vill anmäla dig till en hel kurs, blir det ett prova på-tillfälle i maj på Sidsjön. Förbokning krävs.

25 maj, 17.30-18.30, 100 sek, 8 platser.

Bokningsförfrågan Board Yoga

arrow&v

* Bokning sker i mån av plats. Om det finns lediga platser får du en bokningsbekräftelse per mejl (obs kolla skräppost), anmälan är då bindande.

Ditt meddelande har skickats. OBS ibland hamnar bokningsbekräftelse i skräpposten - kika där om du inte fått svar inom 24 h.

SCHEMA Board Yoga - JULI

PRELIMINÄRA DATUM ÖPPNA PASS I SOMMAR

Lördag 9 juli 9.00-10.30

Torsdag 14 juli, 17.30-19.00

Lördag 30 juli 8.30-10.00

VART?

Sidsjön: samling vid värmestugan, södra Sidsjön (parkeringen vid skidbacken).

INGÅR SUP-BRÄDA?

Ja. Det går alldeles utmärkt att ta med sin egen SUP-bräda.

FÖRKUNSKAPER

Simkunnighet minst 200 m.

PRIS

300 sek/hyrd bräda, 150 sek/egen bräda

happy paddle pose.jpg

BRA ATT VETA

Brädorna från Kona Sports är stabila och de Yoga-positioner (asanas) vi utför är anpassade för en nybörjar-paddlare liksom en nybörjar-yogi. Varje pass anpassas till rådande väder och efter gruppens nivå. Utgångspunkten är att ha roligt, låta dig omslutas av vågskvalpens harmoni, och göra det som passar och känns bra för just dig, denna dag.

 

Säkerhet

Första kurstillfället, samt på samtliga drop in-klasser hålls en säkerhetsgenomgång och en kort introduktion till SUP-paddling för att alla deltagare ska känna sig säkra på vattnet. Flytväst finns alltid tillgängligt att låna.

Board-Yoga-passen genomförs med ankrade brädor.

Kläder

Våtdräkt, badkläder eller vanliga träningskläder rekommenderas. Klä dig efter väder! Barfota eller våtskor. Om det är kylig vind kan det vara skönt att ha en vindtät jacka och mössa på sig. Solkräm efter behov. Ta alltid med torrt ombyte! Väskor etc. låses in i uthyrningslokalen (värmestugan vid Sidsjöbacken) under pågående pass. Ta med badskor om du inte vill gå barfota till bryggan.

Drybags för förvaring på SUP-brädan finns att hyra.

SUP-Krigare.jpg
Barnets position.jpg

VAD ÄR BOARD YOGA?

Yoga på en SUP-bräda på vattnet är avslappnande samtidigt som det är spännande. Framförallt är det väldigt roligt!


Eftersom vind, väder och annat som råkar hända runtikring skapar en unik scen för klassen varje gång blir Board Yoga klasserna väldigt dynamiska. Vatten och paddel integreras som en naturlig del av klassen, vilket öppnar upp för väldigt lekfulla och roliga Yoga-positioner.
 

VILKEN SORTS YOGA ÄR DET SUNDSVSALL SUP PRAKTISERAR?
Instruktör Jorunn Falkenhaug är utbildad och rekommenderad Board Yoga instruktör genom Board Yoga Sweden. Board Yoga Sweden har under många år utvecklat SUP Yogan och arbetat fram en dynamisk och inkluderande form av Yoga. Board Yoga är långt ifrån att flytta ut en Yoga-klass på vattnet, med Board Yoga får deltagaren uppleva vattnet på ett helt nytt plan.

 

Största delen av en Board-Yoga klass genomförs med Yoga-positioner i flow., dvs. i rörelse.

VILKEN NIVÅ ÄR DET PÅ KLASSEN?
Utgångspunkten för våra Board Yoga klasser är att det är en nyfiken nybörjargrupp, eftersom de flesta inte har praktiserat Board Yoga tidigare, det kommer däremot inte vara svårt att bli utmanad för den som vill det! Klassen anpassas alltid efter deltagarnas nivå och allt som händer runtikring. Detta skapar en dynamisk klass, där vi hela tiden måste vara närvarande i stunden. Många brukar känna att det är en upplevelse i sig bara att få vara på en flytande bräda, komma nära vattnet, och att det ger lugn och energi på samma gång.

Välkommen!