HÄNG MED PÅ ÄVENTYR PÅ VATTNET!

Turpaddling är ungefär som det låter - man paddlar på tur för att uppleva fin natur. Beroende på årstid finns det olika turer som är extra fina samt att tillgängligheten är olika. Vissa turer är från A till B, medan andra är en runda.

TURPADDLING

TURPADDLING

PLANERADE TURER
Vid grupp-förfrågan kan turpaddling arrangeras - kontakta mig för mer information.


Guidad turpaddling på Ljustorpsån
Preliminärt 10 september, 6 h
INSTÄLLT pga för lite vatten!

Guidad turpaddling - Indalsälvens Delta
10 september, 11.00-14.00

Följ med på spännande turpaddling i Indalsälvens deltaområde, bland historiska anor från flottningen.


INFO

  • Start och stopp Lövudden, Indalsälvens delta.

  • 3 h inkl. fikastopp och gemensam förberedelse av brädor (för de som hyr eller har egen uppblåsbar bräda). Utifrån gruppens nivå hålls även en genomgång av SUP-paddlingsteknik för att alla deltagare ska känna sig säkra på vattnet.

  • Lunchstopp - kaffe/te ingår, egen lunch/fika medtages.

NIVÅ
Du ska ha paddlat SUP någon eller några gånger, och kunna genomföra enklare riktningsförändringar/svängar. Simkunnighet minst 200 m.

 

KLÄDER
Lyft/vadande i vatten upp på smalbenen kan förekomma, alla deltagare får låna 5 mm våtskor ifall du inte har egna. Våtdräkt rekommenderas.
Varm jacka/mössa/neoprenhandskar efter behov, klä dig efter vädret! Alla deltagare får låna en dry-bag 20 L för förvaring av extra kläder och lunchmat på brädan.

 

KOSTNAD
395 sek med egen bräda. Tillägg: hyr bräda för 150 sek.

BOKA HÄR

Ljustorpsån
DSC_0619_edited.jpg

FRÅGOR

HUR SKER BETALNING?
Via inbetalning till bankgiro. Instruktioner via mejlsvar.

KAN JAG DELTA MED EGEN BRÄDA?
Ja självklart! Ange i bokningen att du har egen utrustning så justeras priset därefter.

VAD SKA MAN HA FÖR KLÄDER?
SOMMAR
På sommaren när det är varmare i vattnet går det bra med badkläder eller en tunn våtdräkt. Sommartid paddlar vi barfota.

VÅR och HÖST
Under vår och höst är torrdräkt eller våtdräkt (minst 3 mm gärna mer!) en extra säkerhet att ha på sig, eftersom man snabbt blir nedkyld i blöta kläder. Dessutom blir blöta kläder och skor väldigt tunga vilket är ännu en säkerhetsrisk i det fall det uppstår en situation där man behöver simma. Om du inte har egen våtdräkt finns det våtdräkter att hyra i främst damstorlekar, samt våtskor i ett antal storlekar. Under hyrd våtdräkt bär vi badkläder. Det kan även vara skönt att ha neoprenhandskar och neoprenmössa men det är inget måste. I våtskor kan du ha ett par ullsockor eller neoprenstrumpor om du vet med dig att du fryser lätt om fötterna.


TA MED
Vatten, solkräm, extra ombyte. Behöver du bära glasögon/solglasögon - använd säkerhetslina till glasögonen, annars är risken stor att du tappar dem i vattnet!

DRY BAG
Alla deltagare får låna en dry bag (20 L) som spänns fast på brädan medan vi paddlar. Packa gärna i en påse eller väska som du lätt kan lägga ner i din dry bag.