HÄNG MED PÅ ÄVENTYR PÅ VATTNET!

Turpaddling är ungefär som det låter - man paddlar på tur för att uppleva fin natur. Beroende på årstid finns det olika turer som är extra fina samt att tillgängligheten är olika. Vissa turer är från A till B, medan andra är en runda.

TURPADDLING

TURPADDLING I VÅR

KOMMANDE DATUM
26 MAJ

26 MAJ: TURPADDLING SELÅNGERSÅN 
Häng med på Kristi himmelsfärds-paddling på Selångersån!

  • Turpaddling Selångersfjärden till Sundsvalls gästhamn.

  • Samling Selångers IP kl 16.00. Utifrån gruppens nivå hålls en kort genomgång av SUP-paddlingsteknik på land för att alla deltagare ska känna sig säkra på vattnet.

  • Cirka 2-2,5 h inklusive förberedelser och kortare fikastopp, medtag egen fika! Turen är anpassad för nybörjare men alla kan delta. Ingen förkunskap av SUP-paddling krävs. Alla deltagare får låna varsin drybag (20 L) för förvaring som spänns fast på brädan under turpaddlingen.

  • Deltagare ansvarar själva för logistiken (tips är att bli avsläppt vid startplatsen alternativt ta bussen till Bergsåkers idrottsplats). 

  • Kläder: Oömma kläder som du kan röra dig lätt i,  t.ex. träningskläder. Jacka/varm tröja efter behov, klä dig efter vädret! Det är en lugn tur och det går bra att paddla på knä till en början om man är osäker.

  • Kostnad: 400 sek/person (inkl. bräda med tillbehör). 150 sek egen utrustning.

  • Våtdräkt finns att hyra i begränsad omfattning (främst damstorlekar). Våtdräkt+våtskor: 150 sek.

NIVÅ
Turpaddlingarna som planeras under våren kommer utgå från en nybörjarnivå, vi paddlar i en takt där alla hinner med. Här är det naturupplevelsen som står i fokus. Målet med turpaddlingen är att komma ut på vattnet, vistas i naturen och att deltagarna ska känna att de upplever våren från ett annorlunda perspektiv. Inga förkunskaper av SUP-paddling krävs utöver ett äventyrligt sinne. Simkunnighet minst 200 meter. Brädorna är stabila och om man vill går det bra att sitta ner och paddla.

KOMMANDE TURPADDLINGAR SOMMAR OCH HÖST
- Ljustorpsån
- Selångersån
- Etapp av Indalsälven

BOKA HÄR

Ljustorpsån
DSC_0619_edited.jpg

FRÅGOR

HUR SKER BETALNING?
Via inbetalning med Swish. Instruktioner via mejlsvar. Om du inte har Swish går det att betala med faktura, ange i så fall det i bokningen.

KAN JAG DELTA MED EGEN BRÄDA?
Ja självklart! Ange i bokningen att du har egen utrustning så justeras priset därefter.

VAD SKA MAN HA FÖR KLÄDER?
SOMMAR
På sommaren när det är varmare i vattnet går det bra med badkläder eller en tunn våtdräkt. Sommartid paddlar vi barfota.

VÅR och HÖST
Under vår och höst är torrdräkt eller våtdräkt (minst 3 mm gärna mer!) en extra säkerhet att ha på sig, eftersom man snabbt blir nedkyld i blöta kläder. Dessutom blir blöta kläder och skor väldigt tunga vilket är ännu en säkerhetsrisk i det fall det uppstår en situation där man behöver simma. Om du inte har egen våtdräkt finns det våtdräkter att hyra i främst damstorlekar, samt våtskor i ett antal storlekar. Under hyrd våtdräkt bär vi badkläder. Det kan även vara skönt att ha neoprenhandskar och neoprenmössa men det är inget måste. I våtskor kan du ha ett par ullsockor eller neoprenstrumpor om du vet med dig att du fryser lätt om fötterna.


TA MED
Vatten, solkräm, extra ombyte.

DRY BAG
Alla deltagare får låna en dry bag (20 L) som spänns fast på brädan medan vi paddlar. Packa gärna i en påse eller väska som du lätt kan lägga ner i din dry bag.